Totaal aantal pageviews

dinsdag 5 april 2011

Teko en Italiaanse school

Hallo

Zondagavond  zijn er leraars en studenten aangekomen uit het Italiaanse Brugnera ( www.ipsiabrugnera.it ). Deze verblijven in dezelfde gebouwen als wij en vertrekken reeds vrijdag al richting Kopenhagen.
Ik ben vandaag samen met Holger en  de Italiaanse collega’s  een bezoek gaan brengen aan TEKO ( www.teko.dk ). Dit  is de grootste Scandinavische school voor een opleiding in de mode  of een opleiding tot design ontwerper van allerlei meubels. De school telt ongeveer 1000 leerlingen waarvan er ongeveer 250 uit andere landen van Europa komen, waaronder ook Belgische studenten.
Deze avond gaan we kijken naar de ijshockey van de Bleufox ( http://www.bluefox.dk ) . Dit is het plaatselijk ijshokey team van Herning en speelt de finale tegen Frederikshaven voor de beker van Denemarken. Het team wat vier wedstrijden wint heeft de beker. Momenteel is het 1-1
Op  5 mei volgende jaar gaat  de ronde van Italie hier van start  met een tijdrit, dit hebben ze  bekend gemaakt op 1 april in de plaatselijke kranten en de meeste dachten  dat het om een aprilgrap ging. Herning is ook de geboorteplaats van Bjarn Riis die in 1996 de ronde van Frankrijk gewonnen heeft.
Deze week is vooral het papierwerk nog in orde maken in de verschillende bedrijven en samen met de leerlingen de mentoren gaan bedanken voor de fijne stageperiode in Denemarken. Donderdagavond is hier de plaatselijke uitgaansavond en gaan we het einde van ons verblijf vieren. Vrijdag zorgen dat alle fietsen terug zijn en om 15.00 uur hebben we  onze laatste afspraak met de mensen van de school die hier voor ons verblijf en de leerrijke stage hebben ingestaan. En dan inpakken voor zaterdagmorgen om 5.30uur terug te keren naar Tongeren.

Groetjes
Jean-Marie, Luc, Wesley V, Wesley S, Dominique en Jonathan




Teko



Italiaanse leraars

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ons schooltje en verblijfplaats in Denemarken!!

Ons schooltje en verblijfplaats in Denemarken!!