Totaal aantal pageviews

donderdag 24 maart 2011

Website school Herning

Op de website van de school in Denemarken staat een link dat Belgische studenten een stage volgen. Ook wordt onze blog met de nodige aandacht gevolgd door de mensen van de school in Herning.




BELGISCHE STUDENTEN LEREN DEENSE KUNSTENAARS
Een week op Herningsholm beroepsonderwijs en drie weken durende stage in het lokale bedrijfsleven om de hoek met vijf jonge Belgische ambachtslieden, zoals het weekend kwam naar Herning
Door Tania Fogh Sørensen
Er zijn meer dan alleen de taal van het verschil tussen de Deense studenten in het beroepsonderwijs en de vijf Belgische ambachtsman-studenten de komende vier weken in Herning de Deense ambachtslieden snuiven.
Verschillende opleidingen
Naast de taal, de Belgische ontslagen manier om dromen onderwijs heel anders dan in Denemarken.
- In België gaan we naar school voor zes jaar, waarna we kunnen ervoor kiezen om terug te komen om te werken of een zevende jaar te nemen op school, waarin wij gespecialiseerd zijn, "legt 18-jarige Luc Didderen, die een opleiding tot timmerman en koos daarom voor om te werken na zes jaar op school.
Samen met vier klasgenoten en docent Ferdy Lindelauf kwam hij in Herning op zaterdag en maandagochtend werden de gasten rond met een gevoel van Herningsholm beroepsonderwijs ze moeten in de volgende maand te krijgen.
Indrukwekkende middelbare school
Zowel Luc Didderen en zijn metgezel, 19-jaar oude schrijnwerk student Dominique Merrell, is duidelijk onder de indruk van de fysieke school omgeving.
- De school is veel groter en heeft veel meer lijnen dan waar we vandaan kwamen. En dan ben ik naar een aantal mooie dingen hebben, zeggen de twee samen.
De frames zijn beide toegestaan ​​om naar te kijken wanneer de week is in de timmer-en schrijnwerk afdeling met training manager bij Bouw, Holger Frahm. Maar zo vroeg volgende week, de vijf jonge Craftsman studenten ondergedompeld in nieuwe ervaringen.
Naast de Deense werkelijkheid
Stagebegeleider is namelijk voor gezorgd dat een aantal spannende en uitdagende week voor elk van de vijf buitenlandse studenten te wachten staat.
- Studenten in stages afstand van lokale bedrijven in drie weken, zegt Holger Frahm.
En Dominique Merrell en Luc Didderen graag proberen een gewone werkdag in Denemarken.
- Ik hoop dat ik een aantal andere technieken te leren, dus ik kijk ernaar uit om meer vriendelijke mensen te ontmoeten, "zegt Dominique Merrell, terwijl Luc Didderen voegt eraan toe dat hij vooral vooruit kijkt naar het leren iets over tagbyggeri dat is zijn specialiteit.
Grote school - grote kansen
En de Belgische leraar die jongeren helpt met de eerste twee weken, heeft ook een paar dingen die hij hoopt dat de studenten naar huis naar België te nemen.
- Hopelijk leren ze meer over de Deense douane-en misschien een beetje van de Deense taal. En met zo'n grote school als deze dan, ik weet zeker dat er nog vele andere goede dingen te leren, verzekert Ferdy Lindelauf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ons schooltje en verblijfplaats in Denemarken!!

Ons schooltje en verblijfplaats in Denemarken!!